Deze week ging de single We Are One van zangeres Berget Lewis in première. Een lied dat een beroep doet op onze gemeenschapszin. Een lied dat ons de vraag stelt: beseffen we wel voldoende dat we uiteindelijk één zijn? Mijn vriendschap met Berget en haar partner (en mijn neef) Maurice mondde uit in een bijzondere samenwerking die wat mij betreft het hart van mijn Alpe d’HuZes campagne 2023 raakt!

 

 

De single van Berget Lewis We Are One beleefde donderdag 4 mei 2023 zijn primeur. Om kwart voor twaalf ’s avonds vertolkte zij op het 5 Mei Plein in Wageningen, recht tegenover Hotel de Wereld, in een live uitzending op tv de stem van de vrijheid en daarmee onze stem van de saamhorigheid. Ik ben dan ook bijzonder vereerd en dankbaar dat We Are One het lied van mijn Alpe d’HuZes campagne 2023 wordt!

En het is natuurlijk geen toeval dat we dit lanceren op 5 mei 2023, de dag waarop wij de verbondenheid mogen vieren. Wij maken een vuist tegen kanker, en zo slaat We Are One meerdere vliegen in één klap.

Ik ben Berget en Maurice ontzettend dankbaar voor de medewerking.

Maar dat is niet alles, want als ook jij gelooft in de almachtige kracht van de eendracht dan doe ik een beroep op jou!

Wat gaan we doen?

De single We Are One van Berget Lewis voert de afspeellijst aan die ik op Spotify zal gaan maken. Tegen iedere donatie van minimaal €25, maar ik hoop echt op meer, zet ik jouw nummer in de afspeellijst die de titel We Are One zal dragen. Denk aan de jaarlijkse Serious Request acties van 3FM.

Welke song doet jou denken aan een dierbare die je hebt verloren? Welk lied is hét lied van iemand die nu, as we speak, aan kanker lijdt? Met welk lied wil jij iemand een hart onder de riem steken? Welk lied geeft jou hoop, kracht en vertrouwen?

Doneer, geef me het lied door en ik zet het in de afspeellijst We Are One! Voel je niet verplicht, maar laat gerust een toelichting achter. Alles wordt hieronder geplaatst, zodat een prachtige muzieklijst tot stand komt met jullie persoonlijke herinneringen.

Heb je al gedoneerd? Natuurlijk mag je dan alsnog een lied aandragen!

Het spreekt voor zich dat het lied wel op Spotify moet staan en het moge voor zich spreken dat we nog hele leuke dingen gaan doen met die lijst rondom de Alpe d’HuZes campagne anno 2023.

Mag ik rekenen op jullie steun?

Namens Berget en Maurice, maar vooral namens alle (ex-)patiënten dank!

WE ARE ONE!

 

-lees onder de clip van We Are One hoe jij mijn Alpe d’HuZes Campagne 2023 kunt ondersteunen-

 

 

 

Wil je doneren en een lied poneren?

Dat kan op mijn actiepagina!

 

 

DE AFSPEELLIJST WE ARE ONE

ALPE D’HUZES 2023

-klik hier om de afspeellijst te openen-

 

Berget Lewis – We Are One

 

Bruce Springsteen – Ghosts
Inzending: Anita & Marco Hendriks
Toelichting: “It’s your ghost moving through the night | Your spirit filled with light | I need, need you by my side | Your love and I’m alive”

 

Leonard Cohen – Dance Me To The End of Love
Inzending: Raymonde Hendriks
Toelichting: Ik denk aan pa, omdat hij voor mij de enige was v.a. mijn 15e jaar en pa was 17 en voor hem was ik ook zijn eerste.

 

Prince – Another Lonely Christmas
Inzending: Dave de Held
Toelichting: Eerste Kerstdag 2014 overleed mijn vriend Willem Vaandrager op veel te jonge leeftijd. Kerst is sindsdien nooit hetzelfde. 2015 was mijn laatste Alpe d’HuZes ter ere van Willem.

 

Humans Screaming Like Goats – Judgement Day
Inzending: Sander Herwijnen
Toelichting: Hai Marco, Graag steun ik je als vanouds weer in je actie. Omdat het helaas nodig is en blijft. In de Spotify-lijst zou ik graag ons nummer ‘Judgement Day’ laten opnemen. Onze zanger Robert schreef de tekst voor een vriendin die helaas inmiddels alleen nog in onze gedachten voortleeft. Op zichzelf daarmee al indrukwekkend genoeg. Helaas kreeg het nummer voor mijzelf nog meer betekenis sinds ik twee jaar geleden mijn eigen moedertje de strijd van de kankerduivel zag verliezen. En as we speak is mijn goede vriend Ike in een flink gevecht verwikkeld. Reden genoeg om je weer te steunen in je onophoudelijke strijd. Thanks Marco! Groeten, Sander.

 

Beth Hart – Sky Full of Clover
Inzending: Jaap en Ebbie Groot
Toelichting: Lieve Marco, hopelijk gaat alles (veel) goed bij jullie. Bij ons nu gelukkig ook weer. Hoe anders was dat vorig jaar. Eind maart stond ons leven plotseling op z’n kop. Bij Ebbie werd endeldarmkanker geconstateerd, ontdekt bij het bevolkingsonderzoek. Ze heeft zware bestralingen gehad, waar ze erg ziek van is geweest. 11 mei werd ze door twee (zelfgekozen) chirurgen geopereerd die ze nog goed kende van haar werkzame leven in het ASZ in Dordrecht. De 3 dagen die ze in het ziekenhuis moest blijven werden er 18 door allerlei complicaties. Toen ze uit het ziekenhuis kwam woog ze nog maar 47 kilogram. Nadat ze thuis is gekomen is het in één stijgende lijn omhoog gegaan en binnen een maand of 3 voelde ze zich best weer goed. Inmiddels heeft ze al 2 scans ter controle gehad en die waren alle 2 goed. Maar dat blijft natuurlijk altijd spannend. Het enige vervelende is omdat de tumor zo laag zat ze een blijvende stoma heeft gekregen. Maar daar gaat ze goed en dapper mee om. We zijn blij dat ze de kans heeft gekregen om door te leven. Het blijft een klote ziekte en wij danken jou voor je inzet. Als ik dan toch een plaat mag poneren, dan graag van Beth Hart, Sky full of Clover.
Liefs van ons💪❤

 

Marvin Gaye & Tammi Terrell – Ain’t No Mountain High Enough
Inzending: Willem-Jan Stoker
Toelichting: Ha Marco, nijn plaat die ik zou willen toevoegen is ‘ain’t niet mountain high enough’ van Marvin Gaye en Tammy Tyrrell. En speciaal voor Yelka; een lieve vrouw en moeder die al jaren bij ons traint en helaas recent getroffen is door die k..ziekte. Veel succes allemaal en graag tot snel,
Gr WJ

 

Paul Wickham – Living Hope
Inzending: Jos van Loo
Toelichting: Ik draag het nummer “Living Hope” van Phil Wickham op voor mijn dierbare vriend Robert van der Linden die vorig jaar veel te vroeg (47 jaar) is overleden. Zijn vrouw Caroline en drie kinderen hebben dit nummer vaak samen met Robert geluisterd. In goede en intens verdrietige tijden.

 

Ten Sharp – You
Inzending: Raymond Voskes
Toelichting: Gozert. Zet m weer op. Iedereen weet hoe nodig het is. Graag het nummer You van Ten Sharp. Een love song. Maar daar draait het om he! Teveel mensen om ons heem aan wie het niet meer op kan dragen. Genoeg mensen om ons heen om van te houden.

 

Pet Shop Boys – Always On My Mind
Inzending: Monique en Aad de Jong
Toelichting: Lees Mo’s verhaal Levenslust

 

Bruce Springsteen – The Rising
Inzending: Roel de Jong
Toelichting: “Sky of love, sky of tears Sky of mercy, sky of fear | Come on up for the Rising | Come on up lay your hands in mine”

 

Kensingston – Uncharted
Inzending: Kevin, Renee en Luca de Koning
Toelichting: Enorme eer en al jaren een enorme bewondering voor jou Marco!! Kensington Uncharted is al jaren onze favoriet als we naar het ziekenhuis gaan voor Luca, dus die is voor haar. Het mooie meisje. Dinsdag gaan we weer een wedstrijd winnen, daar ben ik van overtuigd. Blijven trappen Marco, dan doen wij dat ook. We houden van je.

 

Coldplay – Fix You
Inzending – Rino Reuvekamp
Toelichting: Graag Fix You van Coldplay. Dat werd’ dreit op de uutvaart van Marjolijn. Mijn nicht die op 47 jarige leeftijd de strijd aan kanker verloor. Twee kankers om precies te zijn en de geplande stamcel transplantatie ter bestrijding van de een (met een reeds gevonden donor) kon niet door gaan vanwege het negatieve effect op de andere kanker. Zij was de oudste nicht en ik het jongste neefje. We hadden een verschrikkelijk goede band. Zelfs op afstand, toen ik als “verrader” naar het Westen was verhuist. Ik had afgesproken om bij haar langs te gaan op zaterdag. Haar man zou het mij ‘s ochtends bevestigen dat ik kon vertrekken vanuit Barendrecht als ze een goede dag had. Na lang wachten hoorde ik ‘s avonds dat ze op die zaterdag overleden was. Bij het verlaten van de aula speelden ze dit nummer. Haar man en haar zoons: jonge tieners, stonden er verwoest bij. Ik ben enorm emotioneel op elke begrafenis, maar die dag, bij dit nummer, ben ik in duizend stukken gebroken. Voor mijn gevoel jankte ik mezelf binnenstebuiten met de bijbehorende gênante geluiden erbij. Zelfs nu ik dit schrijf, houd ik het niet droog.Ik denk dat iedereen haar die dag, de weken en maanden daarvoor, had willen “fixen”. Ik moest meteen aan dit nummer denken. Maar ik luister het nooit. Het roept voor mij dat gevoel, van dat moment op. Zoals alleen muziek dat kan. Verder heb ik niks met Coldplay. Op de receptie spraak ik haar broer. Mijn grote neef. Hij fietste twee keer in de week met zijn buurmannen. Hij zei dat hij voor haar, vanwege haar en zijn vader, mee zou will doen aan Alpe d’Huzes maar niet wist met wie hij moest gaan. Ik zei “ dan ga ik met je mee, als je dat wil”. Uiteindelijk zijn we in 2017 met zijn 6en geweest: haar man, haar broer, onze andere neef, mijn broer, een goede vriend en ik. Ongetrainde fietsers (op die vriend na). Sterker nog: drie moesten eerst nog een fiets kopen. Team “Heel apart”. Onvergetelijke ervaring. Omdat ik 3 beklimmingen niet genoeg vond, ben ik uiteindelijk meer gaan fietsen.
Groet,
Rino

 

Blof – Dichterbij Dan Ooit
Inzending: Marion van Hecke
Toelichting: Dag Marco. Bedankt voor je bericht!
Het nr dat ik graag kies is Dichterbij dan ooit van Bløf. Draag het op aan mijn broer Guus, die vorig jaar op 55 jarige leeftijd is bezweken aan die rotziekte! Hij was op…. kon niet meer. Hij laat zijn grote liefde :zijn vrouw achter en 4 geweldige zonen. Na je ouders , jong, ook je broer verliezen is hard. Van ons gezin ben ik nu over en dat is vreemd en pijnlijk tegelijk. Gelukkig heb ik ook 4 geweldige kids en 3 kleinzonen die mij de mooie kanten van het leven laten zien. 🍀 Wens jou heel veel succes met alle voorbereidingen en hopelijk een mooi € eindresultaat!
Warme groet Marion van Hecke

 

Bram Vermeulen – De Steen
Inzending: Plony Farenhout
Toelichting: Voor mijn lieve man Eef.

 

Elton John – Circle of Life
Inzending: Anita Kuperus
Toelichting: Mijn moeder, mijn zus, en ikzelf zijn getroffen door kanker. Mijn lieve moeder is overleden. Met mijn zus en mij gaat het goed. Praten over kanker vond mijn moeder moeilijk, en het feit dat haar beide meisjes dit moesten meemaken. Iedere vrijdagmiddag bracht ik haar een taartje, en onder het genot van koffie en taart luisterden we naar muziek. Circle of Life en Conquest of Paradise (Vangelis ) Dan kwamen de 😢. Muziek is emotie.

 

Zucchero – Diamente
Inzending: Riet en Frits Brockbernd
Toelichting: Aandragen voor onze lieve Luca, Renee en Kevin. Samen hebben ze al zoveel verdriet te verwerken gehad, maar samen zijn en blijven ze sterk.

 

Rolling Stones – Almost Hear You Sigh
Inzending: Jan, Machteld en Ed Kuipers
Toelichting: Voor Ivonne

 

Lucille Starr – The French Song
Inzending: Joke en Robin Oost
Toelichting: Grote favoriet van papa (Joke). Mijn ouders hadden deze lp, werd de hele avond gedraaid (Robin).

 

John Parr – St. Elmo’s Fire
Inzending: Norma Euson

 

Amos Lee – Arms of a Woman
Inzending: Tante Pierrette, Erik en Caroline, Eveline en Patrick

 

Bruce Springsteen – Jersey Girl
Inzending: Angela van der Putten
Toelichting: Weerspiegelt voor mij de liefde tussen mijn vader en moeder beide helaas veel te vroeg overleden aan deze ziekte 🤍

 

Nina Simone – Here Comes The Sun
Inzending: Liliane en Richard van den Bos

 

Bruce Springsteen – This Hard Land
Inzending: Fabienne & Jeremy, Estelle & Niels
Toelichting: Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive!!! Wij geloven in jou!!!!

 

Bruce Springsteen – No Surrender
Inzending: Marcel & Diana

 

Rowwen Hèze – Heilige Anthonius
Inzending: Monique Vroom
Toelichting: Omdat ik in je geloof. Omdat ik in het doel geloof. Omdat ik geloof dat we met zijn allen kanker de wereld uit kunnen krijgen. Omdat ik geloof dat niets doen geen optie is.

 

Jerry Leger – You Are Not Alone
Inzending: Don Heijmans
Toelichting: Na veel geïmproviseerde muziek ‘strand’ ik bij Jerry Leger. Hij heeft net een EP uit met o.a. een Cohen cover (the Law). Waarom ik er strand is denk ik omdat er een gast prachtig viool op speelt (hoor je maar weinig) waarbij ik aan Scarlet Rivera op Desire moet denken (smelt) en dus aan jou. Qua titel staat er ook nog een nummer ‘you are not alone’ op (met lap steel, ook heel mooi) en sluit wellicht meer aan op al jouw fund raising acties 💪

 

Bob Dylan – Simple Twist of Fate
Inzending: Rob Kalf
Toelichting: 💙Het nummer in jouw lijst wordt Simple twist of fate. Ik draag het op aan het gezin Evers. Onze gitarist Frank overleed aan een aneurysma tijdens zijn solo in dit nummer. Ik vond het altijd al mooi maar sinds 10 juli 2014 luister ik er naar met mooie herinneringen aan Frank! 🙏💙

 

JJ Cale – Call me the Breeze
Inzending: Nienke Landré
Toelichting: Voor mijn schoonmoeder, Mona van Viersen-Schram, die in de muziek van J.J. Cale de lichtpuntjes vond die ze zo nodig had. Voor een mooi, getroebleerd Indisch meisje. Call me the Breeze ❤️

 

Luis Fonsi – Despacito
Inzending: Fabienne Hendriks
Toelichting: Voor mijn grote inspiratiebron, mijn oogverblindende mooie vriendin Laura. Ze zong Despacito van Luis Fonsi met haar glimlach, Mexicaanse tongval en prachtige stem tijdens de karaoke op mijn vrijgezellenfeest. Laura was de grote verrassing deze avond, want ze zat nog middenin haar bestralingen. Pap, heel veel succes op de berg!! Zoveel respect voor wat je al jaren doet. Je bent een unieke opa. <3.

 

Golden Earring – Radar Love
Inzending – Wim van der Graaf
Toelichting: Bedoeld voor mijn neef Aad Welboren, vorig jaar december overleden aan die KUT ziekte.

 

— wie volgt? —

 

 

Dank aan Berget en Maurice

 

 

Lees in de serie Alpe d’HuZes 2023 ook:

Talk d’HuZes 

Alpe d’HuZes op Alpe d’Huez

Alpe du Massage 

Wij Zijn Eén

 

Lees hier de vierluik DE SCHREEUW over Alpe d’HuZes 2023:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

 

 

 

-